Опис

Женска народна носија од Горно Нерези

Содржи:

  • кошула везена пунетица со цветни орнаменти
  • елек изработен од срма и од памук
  • појас волнен, ткаен
  • фута рачно ткаена
  • чорапи плетени, волнени
  • марама везена со рачноп плетена чипка

Осврти

Сè уште нема коментари

Само најавени корисници кои го купиле овој производ може да остават преглед.